torsdag 2 april 2009

Fas 2. Begrundandefasen

Nu har du blivit medveten om ditt problem. Du har problem med alkoholen, du behöver gå ner i vikt, du måste göra något åt din arbetssituation, du behöver verkligen börja träna. Tänk om din kärleksrelation inte är en sådan utan en beroenderelation som du nu kommit fram till att du måste bryta? Men rädslan för det okända brukar vara stor. Vad kommer hända? Vilka konsekvensker kommer förändringen att få? Begrunda din situation noga men stanna inte här för länge. Att överanalysera sitt problem kan lätt kasta dig in i förnekelsefasen igen, och dit vill man ju inte! Ta steget vidare till ett beslut, ibland får man tvinga sig själv till att gå från tanke till handling.

3 kommentarer:

  1. Hej Emmis! Beslutsamhet är det ultimata kraften. När man beslutar sig för något och hanlar i riktning med beslutet så kommer resultaten spegla vägen du valt. Det svåra är väl att identifiera den väg som man verkligen, inerst inne, vet är rätt... Eller det vet man iofs oftast ganska tidigt om man vågar. :-)

    SvaraRadera
  2. Ja, precis! Oftast är det väl så att man vet vilken den rätta vägen är men man är rädd för dess konsekvenser. Tryggheten i det man har trots att det kan vaar dåligt är oftas så stark att man gärna stannar där.. för länge dock:)

    SvaraRadera