Tänk på att bearbeta smeten mer än för biffar med köttfärs i (som blir trådig om man grejar för mycket med den). Och som vanligt är jag dålig på mängder men något sånt här blev det ca 14 biffar så det blir ju en del matlådor också:
2-3 dl okokta sojabönor som man läger i blöt ca 10 timmar och kokar enligt anvisning på paketet
1-2 dl kokt ris, jag hade arborioris som innehåller mycket stärkelse. Ta en sort som klibbar mycket, gärna grötris.
1 palsternacka, finriven
1 morot, finriven
1 lök, finhackad
1 ägg
persilja, frusen ca 3 msk (jag tog det jag hade kvar:))
Salt och peppar, ganska mycket då baljväxter har en neutral smak.
Blanda allt väl med händerna, bearbeta länge som sagt var. Forma till tjockare biffar och bryn dem i flytande margarin. Låt dem vila en stund innan servering. Jag kommer göra en veckosallad till tror jag.
Jag vill testa dessa:)
SvaraRaderaUndra som flundra om J gillar vegbiffar... de går nog:)
Ta hand om dig och lillmagen.
Kram