1-2 vitlöksklyftor pressad
1 gul lök grovhackad
1 msk rapsolja
1 dl vitt vin
1 stor morot i tärningar
1/5 bit av rotseller i tärningar
6 potatisar i stora tärningar, gärna en mjölig king edvard.
1 burk hela tomater
5 dl vatten + 2 tärningar fiskbuljong
0,5 tsk rosmarin
0,5 tsk dragon
2 krm citronpeppar
0,75 burk creme fraiche
450 g sejfilé
skalet av 1 liten citron
Gör såhär: Fräs löken i rapsoljan. Tillsätt vinet och låt det puttra rejält i ca 30 sekunder. Tillsätt alla övriga ingredienser förutom creme fraiche, fisken och citronskalet. Låt allt puttra i ca 15 minuter. rör ner övriga ingredienser och låt sjuda på svag värme i ca 5 minuter. Klart för servring men glöm inte smaka av med mer svartpeppar, eventuellt en nypa socker mera örtkryddor.
Variera genom att blanda olika fisksorter i soppan men även räkor och musslor är jättegott! Servera som den är eller med ett vitlöksbröd till. Du kommer inte bli besviken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar