tisdag 31 mars 2009

Äppledoftande falsk ostkaka

Denna falska ostkaka slänger du ihop snabbt. Ät den som en nyttig efterrätt eller varför inte som ett rejälare mellanmål. Den innehåller nyttigt enkelomättat fett från sötmandeln, bra mjölkprotein från keson och du vet väl att äpple är fullproppat med antioxidanter, långsamma kolhydrater och fibrer. Smaklig spis!
2 port
1 tsk flytande margarin
1 normalstort äpple
1 ägg
1 dl keso
2 msk mjölk, valfri sort
0,5 dl hackad sötmandel
0,5 tsk kanel
1 tsk socker
1 msk sötningsmedel, t.ex. canderell

Gör så här: Smörj en ugnssäker form. Klyfta äpplet och fyll botten av formen. Vispa ihop alla övriga ingredienser och slå över äppleklyftorna. Ugnsbaka i ca 20-25 min i 200 grader. Den skall ha stannat och fått lite färg innan den är klar. VIll du lyxa till det så varför inte servera den till GB´s lättglass vanilj.
Näringsinnehåll per portion:
Energi: 220 kcal
Protein: 13 g
Fett: 14 g (från sötmandel)
Kolhydrater: 10 g
Kostfibrer: 2 g

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar